Linkblog

Console Games

Konzol játék hírek, vélemények, tesztek, minden, ami...

Játszani muszáj!

2010.03.07. 13:12 Victoorius

Xbox Live: Bővülő gamertag és profil

Címkék: live profil xbox gamertag

Marc Whitten, az Xbox Live vezérigazgatója a minap, a közösség tagjainak írt üzenetében bejelentette, hogy a jövőben az Xbox Live Magatartási Kódexe lehetővé teszi, hogy a tagok faji, vallási, és szexuális beállítottsággal kapcsolatos információkat tegyenek közzé profiljaikban és gamertag-jeikben.

A múltban a Microsoft tartott az ilyen információk megosztásától, ezért egyszerűen nem engedélyezte. De ahogy Whitten mondja: "azóta vásárlóink folyamatosan jelzik, hogy bár ez a megközelítés eredeti volt, azonban ezáltal az emberek egy csoportját kizárja az Xbox Live közösségből. Ez a frissítés kéz a kézben érkezik a felhasználói feltételek megsértésének szigorúbb szankcionálásával."
 

Nem csupán a Microsoft vásárlók jeleztek vissza folyamatosan a cégnek, de a Homoszexuálisok és Leszbikusok Szövetsége  közel egy éve folytat tárgyalásokat a céggel. Korábban a Microsoft kitiltotta a felhasználók egy csoportját, akik magukat nyilvánosan homoszexuálisnak állították be a Live-on.

Az új szabályok értelmében a Live lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kifejezzék "párkapcsolati irányultságukat" Gamertag-jeikben olyan szavak használatával, mint leszbikus, homoszexuális, biszexuális, heteroszexuális.

 

Zárásként Whitten azt írta, hogy "Őszintén hiszem, hogy a sokszínűség az, ami erőssé tesz minket, sokszínűség a játék és szórakoztatás területén, és sokszínűség azon embereket illetően, akik alkotják ezt a nagyszerű közösséget."
 
További játék hírek: www.konzolcenter.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://consolegames.blog.hu/api/trackback/id/tr591815960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása