Linkblog

Console Games

Konzol játék hírek, vélemények, tesztek, minden, ami...

Játszani muszáj!

2010.01.04. 11:02 Victoorius

Az év játéka 2009 (Gamespot)

Címkék: sony ps3 xbox360 év játéka game of the year

A Gamespot játékportál ismét meghirdette az év játéka versenyt, melyben a tavalyi év abszolút győztesét keresik, mondjuk úgy, hogy a leglegleget! Kicsit szkeptikus vagyok az ilyen díjakkal kapcsolatban. Nem nehéz belegondolni, hogy ha dollármilliók forognak egy-egy fejlesztés kapcsán, akkor a végső eredményt vajon mennyiben befolyásolhatják az iparági lobbik, érdekek. Ettől függetlenül érdemes erre odafigyelni, ki-ki szája íze szerint döntse el, hogy a jelöltek mennyire érdemesek a jelölésre.

Lássuk a jelöltek névsorát!

1. Assassin's Creed 2 (Ubisoft)

2. Batman: Arkham Asylum (Rocksteady Studios)

3. Demon's Souls (From Softwares) - PS3 exkluzív!

4. Dragon Age: Origins (Bioware)

5. Forza Motorsport 3 (turn 10)

6. GTA: Chinatown Wars (Rockstar Leeds)

7. Killzone 2 (Guerilla Games)

8. Ratchet and Clank Future: A Crack in Town (Insomniac Games)

9. The Sims 3 (EA)

10. Uncharted 2: Among Thieves (Naughty Dog) - PS3 exkluzív

And the winner is: Demon's Souls!!!

Kicsit meglepett, hogy egy PS3 exkluzív játék lett az abszolút győztes, azonban ennek mindenképp üzenete van a konzolvilág felé: nem lehet leírni a PS3-at, sőt (a jelöltek között két PS3 exkluzív játék is van)! Véleményem szerint a jövőben a Sony piaci részesedése emlekedni fog, hisz összességében a PS3 olcsóbb, mint péládul az Xbox, a Wii meg ugye meglehetősen speciális műfaj, ami a hardcore gamereket kevésbé izgatja fel. S nem hogy olcsóbb, de általa elérhetőek az olyan exkluzív játékok, melyek más platformon nem, sőt mitöbb, ez annyira jó is lehet, hogy elnyerheti az év játéka címet. El is nyerte.

A másik, semmivel sem kevésbé fontos üzenet (aminek sokan nem fognak örülni), hogy bizony a PC-k kora lejárt, ami a játékokat illeti. Egy konzolos platform lett a győztes, minden efelé halad, s akármennyire is presztízskérdést csinál egy PC-s játékos, s vív ölre menő vitát, a játékipar a jövőben egyértelműen a konzolok mellett tette le voksát.

Számomra meglepetés a GTA jelölése is. Tudjuk, hogy a világon milliók rajonganak a sorozatért, mely a maga nemében egyedülálló, még mindig, azonban a széria hiáival is tisztában vagyunk (erős bugosság), s az olyan játék, amiben ilyen bugok vannak, bizony ne is legyen év játéka!

Mindenki döntse el saját szájíze szerint, vajon mennyire reális a válogatás, hisz ne feledjük, kinek a pap, kinek meg a neje!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://consolegames.blog.hu/api/trackback/id/tr381644508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása